Zeynep GEÇGEL Yeni Bir Mezuniyet, Yeni Bir Umut

Bir çocuğumuzla daha vedalaştık. Öğrencimiz yazdığı mektuba elini çizmiş bize bir mesaj iletmiş.

"EL ELE HEP BİLİKTE BİR UMUDA YOLCULUK EDELİM Mİ, SENİNLE ÖĞRETMENİM? ECE"

Her mezuniyet bize ve ailelerimize umut oluyor, Biz ailemize, öğretmenlerimize tekrar tekrar teşekkür ediyoruz, işbirlikleri için, sabırları için, emekleri için. Sevgili Velimizin bize yazdığı mektubu sizlerle paylaşıyoruz.
Değerli öğretmenlerimiz mektubumuza buraya gelmeden önce yaşadıklarımız ve Marmaram'a geldikten sonra geçirdiğimiz bir yılı özetleyerek anlatmak istiyorum.
21 Ağustos 2012 Saat 15.45'te canım kızım Ece' yi kucağıma verdiler. Bembeyaz pamuk gibiydi meleğim.
İki yaşına dek her şey yolunda gidiyordu. Birkaç kelimede olsa ağzından çıkanlarla derdini anlatıyordu, ama daha fazlası elinden gelmiyordu. Biraz daha beklemeye karar verdim ancak üç ay sabredebildim. Yolunda gitmeyen bir şey vardi hissediyordum. Çünkü abisi bu dönemde cümleler kurarak iletişimi sağlıyordu. Önce çocuk psikiyatristine gittik. Eceyi inceledikten sonra tv ve tablet konuşmasını etkilemiş, hemen bir kreş yada anaokuluna gönderin dedi. Ben sadece okulla yetinmeyip acaba özel eğitime ihtiyacı var mıdır diye RAM ile görüştüm.
Silikte olsa atipikotizim çatısı altında eğitim alması gerektiğini vurguladılar. Böylece bizimde Marmaram yolculuğumuz başlamış oldu.
2015 Kasım ayında Marmaram'a ilk adımımızı attık. İlk tanıştığımız öğretmen Havva hocamız oldu. Biz bekleme salonunda beklerken. Derslerimize Nilay hoca ve Nesrin hoca giriyordu.Ece ile ilgili hep olumlu konuştular her şeyin düzelip daha iyi olacağını bunun için sabretmemiz gerektiğini bize sabırla ve buna inanarak dile getirdiler.Her dersin sonunda evde neleri pekiştirmemiz gerektiğini sorduk ve eve ödevler aldık. Ece Marmaram gününü iple çekiyor koşa koşa gidiyordu. Hiç mızmızlanmadı mutluydu yeni bir şeyler öğrenecek olmanın heyecanını taşıdı. Her gidişinde bizi evimizden Marmaram' a Ercan amcası getirdi. Servise geciktiğimiz zamanlarda bile güler yüzle karşıladı.
Marmaram'da ilk 4 ayı tamamladıktan sonra psikiyatristimize kontrole gittik. Daha kapıdan içeri girdiğimizde " Ece çok değişmişsin" dedi. Doktorumuz Ece' deki gelişimi görünce çok şaşırdı. Dört ayda çok hızlı ilerlemiş dedi. Ne yapmalıyız bundan sonra diye sorduğumda her ne yaptıysanız bundan sonrada yapmaya devam edin dedi. Oradan mutlu , memnun ve gururlu olarak ayrıldık. Ece her geçen gün gelişimimde olumlu olarak hep bir fazlasıyla ilerledi. Artık evdede ona aldığımız eğitim setleriyle çalışmalarına devam ediyorduk. Hiç sıkılmıyor istekle" Benim dersim var hadi ders çalışalım anne" diyordu. Çabalıyor ve başarmanın mutluluğunu yaşıyordu. Böyle bir yıl anaokulu Marmaram ev üçgeninde eğitime devam ettik.
Sonuç mutluluk, sevinç başarmanın gururu oldu. Kasım 2016 da psikiyatristimiz Ece'yi muayene edip inceledikten sonra artık atipik otizm tanılarının kalmadığını, tamamıyla yaşıtlarıyla aynı olduğunu söyleyerek ilgili raporu elimize verdi. Ardından Devlet Hastanesi kurulun yazdığı sağlam raporunu aldık. Ram yaşıtlarıyla aynı uyumu göstermektedir diyerek raporunu bize sundu.
Daha ne olsun evde bayram havası...
Ece artık konuşuyor uzun cümleler kuruyor, hiç susmuyor hatta rüyasında bile konuşuyordu. İletişimi güçlü kendini doğru ifade edebiliyor, çevresiyle uyumlu ilgili ve dahil. Buradan ilişiğimiz kesilse de Ece hala Marmaram'a gitmek istiyor ve servise bineceği günleri bekliyor. Bunu kurumun sıcaklığı ve samimiyetine, eğitmenlerin iletişimi ve şefkatine, sabırlarına, ilgilerine her şeyden önce" sen bu dünyada teksin ve özelsin, Sen benim için değerlisin" hissettirmelerine bağlıyorum.

Biz Marmaram' da geçirdiğimiz bir yıl boyunca hem öğrenci hem veli olarak hep güzel ve pozitif şeyler yaşadık. Başta kurumun kurucularından Gülçin hanıma üzerinde fazlasıyla emeği ve gayreti olan Nilay ve Nesrin hocamıza, eğitimin sonlarına doğru Ece' ın hikayesine dahil olan Emine ve Sinan hocamıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Marmaram'a ve tüm çalışanlarına teşekkür ederiz. Sizler elleri öpülesi ve çok özel ve çok değerli insanlarsınız. Buradan Marmaram' da eğitim almakta olan diğer ailelere de şunları söylemek istiyoruz doğru yerdesiniz çocuğunuz emin ellerde Marmaram öğretmenlerine ve çocuğunuza inanın. Umudunuzu köreltmeyin, asla yılmayın, pesetmeyin ve sabredin.
Dileriz bizim gibi sizlerde amacına ulaşmış olmanın mutluluğu ile buradan ayrılırsınız.
Sevgiyle Kalın GEÇGEL Ailesi;