DRAMA ATÖLYESİ

Drama, çocukların spontan oyunlarında ortaya çıkan, katılımcıların sanatsal duyarlılığını, kendisi, başka insanlar ve dünya hakkındaki bilincini artıran ve hayal gücünü geliştiren bir öğrenme aracıdır.Aktif katılımı gerektirmesi nedeniyle, drama çocuğun duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimine katkıda bulunan bir sanattır. 

AŞAMALARI:

1.ISINMA 

Çeşitli yöntemlerle duyuları kullanma, gözlem yetisini geliştirme, bedensel ve dokunsal çalışmaların yapılması, tanışma, etkileşim kurma, güven kazanma ve uyum gibi özellikleri katılımcılara kazandıran, bedenini ve beynini duyumsama ile ilgili çalışmaların yapıldığı aşamadır.

2. OYUN DOĞAÇLAMA 

Belirlenen kurallar içinde çocuklar özgürce oyun kurmaktadırlar. Bu aşamada pantomim, rol oynama, doğaçlama, hikaye oluşturma, dramatizasyon gibi etkinliklerden biri ya da bir kaçına birden yer verilebilir. Çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini ön plana çıktığı bir aşamadır. 

3. RAHATLAMA VE DEĞERLENDİRME

Rahatlama bedensel ve zihinsel olarak gerçekleşir. Rahatlamayı kolaylaştırmak için dinlendirici bir ortam, uygun bir müzik ve sakinleştirici sözel yönergeler kullanılabilir. Bu çalışmada çocuğa olayın tamamlandığını hissettirmek ve rahatlatmak söz konusudur

Meslekleri Tanıma Draması

1) Isınma

Öğretmen bir oyun oynayacaklarını söyler ve çocuklar kendilerine bir eş seçer. Eşler karşılıklı dururlar ve aralarına balonları yerleştirirler. Öğretmen müziği açınca çocuklar dans etmeye başlarlar. Oyunun kuralına göre dans ederken balonu yere düşürmemeleri gerekmektedir.

2) Oyun

2li grup oluşturulur. Gruptaki bir öğrenciye bir meslek söylenir diğer arkadaşının yardımıyla canlandırılması istenir( örneğin dişçi olan arkadaşının dişini çekiyor gibi yapması )bir çok meslek canlandirildiktan sonra esas çalışma olarak pandomim çalışması yapılır. Her çocuktan hayalindeki mesleği sözcük kullanmadan kısa kısa canlandirmasi istenir diğer öğrencilerden tahminler alınır. 

3) Değerlendirme 

Etkinligimizde  hangi malzemeleri kullandık? 

Hangi mesleği tercih ettiniz?

Neden doktor vb. Olmak istiyorsun?

Daha önce başka bir meslek hayal etmiş miydiniz?

Çocuklarında bazı görevleri var bunlar neler olabilir? 

Anne ve babanızın mesleklerini söyleyebilir misiniz?

Bu güzel çalışma ve bilgilendirme için Melis ve Feray öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.