İşitme Engellilerin Ailelerine Umut Işığı Oldu

1995 yılında koklear implant ameliyatı olan Türkiye’nin ilk biyonik kulaklı çocuğu Ece Saygı, ailesiyle birlikte Marmaram Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine gelerek işitme engelli çocukların aileleriyle buluştu. 

5 Mayıs 2109 Pazar Günü, Marmaram Özel Eğitim Merkezinde Nazlı Yıldıran Akbaş’ın sunumuyla “İşitme Kayıplı Çocukların Aile Eğitimi” seminerine konuşmacı olarak katılan Saygı ailelere, ileri derece işitme engelli olarak başlayıp Koç Ünv Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu olarak devam ettiği eğitim serüvenini anlattı.

 Ana haber bültenlerinden tanıdıkları ve çocukları için kurdukları hayallerin ete kemiğe bürünmüş hali olan Ece Saygı ile tanışan ve sorular sorabilme imkanı bulan aileler semineri ilgiyle dinledi. Saygı, seminer sonunda teşekkür plaketini kurucu Dr Gülçin Babaoğlu’ndan aldı. Kurumdaki işitme engelli öğrencilerin “iyi ki geldin Ece Abla” dedikleri videoyu izleyen ve kendisi için çocukların parmak izlerinden oluşan resim hediyesini alan Saygı ve ailesi duygu dolu anlar yaşadı. Ailelere önerilerde bulunarak “Ben başardıysam hepiniz başarabilirsiniz” diyerek onlara umut ışığı oldu.