Birsen Başar

"Anlat bize Birsen.
Senin yaşadıklarını yaşayıp anlatamayan otizmli çocuklar için anlat.
Yavrusunun ne hissettiğini bilmek için çırpınan anne babalar için anlat.
Öğrencisini anlamaya çalışan özel eğitimciler için anlat.
Bize otizmi anlat Birsen Başar "
Birsen Başar otizm öyküsünü "içerden"anlatmak üzere 17 Ekim 2015 Cumartesi saat 18:00 de Çorlu'da Marmaram Özel Eğitim ve Rehabiltasyon merkezinin organizasyonu ile
Ilgilenen herkes için...

Biografi

4 ocak 1986 yıllında Hollanda'nın Breda kentinde dünyaya gelmişim. Okul hayatım anaokulundan başlayarak iletişim problemli ile geçti. Arkadaşlık kurma kurabilme konusunda çok zorluk çektim.

Orta öğrenimin daha da zordu benim için.Ergenliğin agir bastiği bu dönemde; sınıf arkadaşlarim beni ya dışlıyor yada beni sinirlendirmek icin ellerinden geleni yapıyorlardı.

Üniversiteyi bitirmeden 2.5 ay önce, bana otizm teşhisi konuldu. Türkiyede bazı anne ve babaların benim otizmli olduğumu inanmadıkları için, 2008 senesinde birinci kitabımı yazmaya başladım. Türkiyede normal ve yüksek zekalı yetişkin otizmliler pek bilinmiyor.

Birinci kitabım 'Bende artık fark edilmek istiyorum' 2010 senesinde Hollanda, Belçika ve Türkiyede yayınlandı. Haziran 2013te ikinci kitabım 'Otizmle ile yaşamak' Hollanda, Belçika ve Türkiyede yayınlandı.

2011 yılından itibaren otizm uzmanlığı bölümünde okumaya başladım BelçikadaOtizm uzmanlığı bölümünde otizmli bireylerle çalıştım ve bir çok araştırma yaptım. Otizm uzmanlığı bölümünden mezun olduğum için otizmli bireylere profesyonel bir şekilde rehberlik yapabiliyorum .

Günlük hayatımda 2009'dan beri Breda belediyesinde memure olarak çalışıyorum. En sonunda otizm konusunda büyük biri olmak istiyorum! 2014 senesinden itibaren Hollanda Otizm Vakfının elçisi olarak seçildim ve çalışmalarımı sürdürüyorum.