SPORLA DEĞİŞİYORUZ

Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği olarak Türkiye Decathlon nun desteği ile Çorlu Decathlon ve TrendArena Avm sponsorluğunda TrendArenada gerçekleştirdiğimiz Masa Tenisi turnuvasında yanımızda olan,  emeği geçen DESTEK OLAN FARKINDA Olan herkese sonsuz TEŞEKKÜRLER.

TEKİRDAĞ OTİZM ve ÖZEL BİREYLERİ DESTEKLEME DERNEĞİ BAŞKANI Sn Aysel Ergüney in Basın Açıklaması; Otizm Dünyamıza Hoşgeldiniz. Bizler hayata 1-0 yenik başlıyoruz, bütün mücadelemiz beraberlik uğruna… Nerelerde mi yenik başlıyoruz?

EĞİTİM

Anneler çocuklarının bizimle aynı sınıfta,  hatta Aksaray’da olduğu gibi aynı okulda okumasını bile istemezler. Önce aileler sonra onların yönlendirdiği çocukları dışlarlar bizleri.Zorluklarla kaynaştırma öğrencisi olduğumuzda  da, özel eğitim almamış sınıf öğretmenleri bizimle yeterince ilgilenemez.Haftada 40 saat özel eğitim desteğine ihtiyacımız varken devlet haftada sadece 2 saatini destekler.

SOSYAL

Bizlerin parkta, sokakta, okulda oyun arkadaşı yoktur. Yalnızız.Ailelerimizin bizi birkaç saatliğine bırakabilecekleri yerleri yoktur.

İŞ YAŞAMINDA

Meslek ve iş okullarına gideriz , ancak işe girme şansı olanlarımızın çoğunluğu da gelişigüzel işlerde çalışırlar.

Sporun, algı, dikkat , iletişim sorunu yaşayan biz otistik bireyler üzerinde geliştirici etkileri büyük.Top oynarken iletişim refleksimiz gelişir. Karşımızdakine yanıt verme gerekliliği, dikkatimizi toparlamamıza, algılarımızın açık olmasına yardımcı olur. İçine kapalı dünyalarımızdan çıkıp, aranıza katılmamıza köprü olur. Sizlerden, bu köprülere  katkıda bulunmanızı istiyoruz.Yerel Yönetimlerden  talebimiz “ OTİZM SPOR PARK MEKANLARI” oluşturarak, günümüzü kaliteli geçirmemizi sağlayarak gelişmemize katkıda bulunmaları.Topu birbirimize ulaştırmak, topa nasıl vurduğumuzdan daha önemli. Ne yenmek, ne yenilmek. AMACIMIZ BERABERLİK…Bu etkinliğin gerçekleşmesinde yanımızda olan Decathlon Türkiye ve Çorlu Mağazası yönetimlerine , Trend Arena AVM Yönetimine,Turnuvamıza aktif katkılarıyla bizimle olan Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü ve üyelerine, Ünvansız Gönüllüler Derneği Başkanı Onur Topçu ve üyelerine.Böyle bir günde etkinliğimize katılarak bizleri yalnız bırakmayanÇorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Gençlik ve Spor Tekirdağ İl Müdürü Ahmet Üzgün, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Albayraktar, Masa Tenisi Tekirdağ İl Temsilcisi Ferit Gökçe , Türkiye Özel Sporcular Organizasyon Kurulu Üyesi Soner Polat, Çorlu Belediyesi Masa Tenisi Antrenörü İsmet Aktürk,Çorlu Sakatlar Derneği İlköğretim Okulu ve İs Okulu Müdürü  Hatice Sadıkoğlu Avcı, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu Müdürü Murat Kocabaş, Çorlu Belediyesi Masa Tenisi Sporcuları, Lüleburgaz Zirve G.S.K. Masa Tenisi Sporcuları, Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi kurucusu ve eski başkanı Suat Yaşa, Trakya Down Sendromlular Derneği Başkanı Zehra Metin, Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurdseven,Düşler Akademisi Yöneticisi Gılcan Mete Delibay ve üyelerine,  Çorlu Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerine,Mert Telekom ve Viva Ajans’a , Cansen Kuleci’ ye katkıları dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Aysel ErgüneyTekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme DerneğiYönetim Kurulu Başkanı