ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIMIZIN İLKÖĞRETİM 1.SINIF KAYNAŞTIRMA EĞİTİM PROGRAMINA HAZIRLIK KURSUPROJESİNİ BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİRDİK.

PROJE KOORDİNATÖRÜMÜZ SİMGE DEMİR ÖĞRETMENİMİZİ , İED SPOR MERKEZİ SPOR EĞİTMENLERİMİZİ KUTLUYOR ve BAŞARILI BU PROJE İÇİN KENDİLERİNİ TEBRİK EDİYORUZ.

Proje Adı: Özel gereksinimli çocuklarımızın ilköğretim 1.sınıf kaynaştırma eğitim programına hazırlık kursu.

Projenin Amacı:Özel çocuklarımızın kaynaştırma eğitim programında yaşamış oldukları zorluk ve problemleri en aza indirmek Proje Süresi: 04/06/2018-31/08/2018 Proje Koordinasyon Birimleri: İED(İstanbul Eğitim ve Danışmanlık Merkezi),Özel Marmaram Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Projenin Hedef Kitlesi: İlköğretim 1.sınıf kaynaştırma programına başlayacak ve devam etmekte olan Otizm tanılı çocuklar.

Projenin Hedefleri:

  1. Bekleme
  2. Sıra alma
  3. Ortak dikkat geliştirme
  4. Parmak kaldırma
  5. Sınıf kurallarına uyma ve öğrenme

6-Basit selamlaşma(Günaydın,Hoşça kal vs.) 7-Parmak kaldırarak isteklerini belli etme 8-Grup oyunlarına katılma 9-Taklit becerilerini geliştirme 10-Sıraya geçme davranışı elde etme 11-Başladığı etkinliği bitirme davranışı kazanma 12-Ortak bir konuda sohbet edebilme davranışı kazanma 13-Sorulan sorulara cevap verme 14-Merak ettiği konularda soru sorma davranışı kazanma 15-Teneffüse çıkma ,kazandırma 16-Bahçe oyunları Bed.Eğt. dersi bilincini edinme 17-Okul ortamını tanıma 18-Okul personelini tanıma ÇALIŞMALARINI GERÇEKLEŞTİRDİK.