ANKA SPOR STUDİO MEKTEBİM OKULLARI KAYNAŞTIRMA ÇALIŞMASI

Bugün ki etkinliğimiz, Mektebim Çorlu İlköğretim okulu öğrencilerinin spor programına dahil olup hep beraber spor yapmak ve hep beraber yemek yiyerek, bazı gündelik yaşam becerilerini beraberce öğrenmek ve öğretmek.
Bu etkinlikteki amaç, yöntem ve kazanımları sıralayacak olursak.

AMAÇ: 1- çocuklarımızın gelişimini farklı bir ortamda gözlemlemek.
2- En büyük problemimiz olan iletişim eksikliğini minimuma indirmek ve bu yolda nasıl davranmaları gerektiğini yaşayarak sahanın içinde çocuklarımıza öğretmek.
3- Normal gelişim gösteren çocuklarla kaynaştırma eğitimi yapıp grupça nasıl hareket edileceğini göstermek.
4- Çocuklarımız normal gelişim gösteren çocukların yaptığı etkinlik ve yaşam becerilerini problemsiz yapıp özgüvenlerini üst seviyelere çıkarmak.
5- Çocuklarımızın belli rutinlerinin değişikliğe uğrayacağını hayatın her an farklı seyredebileceğini göstermek.
6- Farklı mekanlarda, farklı kişilerle , farklı mataryallerle , farklı hareketleri ve becerileri yapmayı öğrenmek.
7-  Normal gelişim gösteren çocuklarla yemekhanede hep beraber yemek yiyip ve o ortamın yemek düzeni ve kurallarına uyarak her ortamın kendine özgü kurallarının olduğunu çocuklarımıza yaşayarak öğretmek. 9-Bizim çocuklarımızın   normal gelişim gösteren çocuklara kendilerini tanıtmaları ve hayatın her anını paylaşabilecekleri farkındalığını sağlamak
YÖNTEM: 1-Gidilecek olan mekanı önceden gidip görmek. 2- Hangi etkinliklerin yapılacağını kararlaştırmak 3- Kimlerle bir araya gelinecekse onları önceden bilgilendirmek. 4- Gitmeden önce çocuklarımıza etkinliği anlatmak (sevecen güzel bir dille)
KAZANIMLAR: Normal gelişim gösteren çocuklar ve bizim çocuklarımız hep beraber paylaşımlarda bulunarak her iki tarafında hayatlarında büyük deneyim kazanmalarına sebep oldu. Amaç kısmında yazmış olduğumuz tüm hedeflere ulaştık. Çocuklarımız daha rahat , korku kaygı taşımadan iletişime geçebileceklerinin farkına vardı. Normal gelişim gösteren çocuklar da hiç bilmedikleri tanımadıkları abi ve arkadaşlarıyla kaliteli zaman geçirmenin hazzına vararak ön yargılarından uzaklaştılar. Bize bu ortam ve şartları sunan Mektebim ilk öğretim okulu beden eğitimi öğretmenleri ve idarecilerine sonsuz teşekkürler. Diğer bir etkinlikte görüşmek üzere