Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinlikleri

21 Mart Down Sendromu Farkındalık gününde Çorlu Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Sn. Halil İbrahim Fazla, Eğitim Koordinatörü Sn. Bayram Baştürk, Namık Kemal Üniverisitesi Öğrencileri, T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı Çorlu Gençlik Merkezinden Sn. Özge Kavaz, Sn. Güvenç Güneş, velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz biraradaydık.

Yanımızda olan farkındayız diyen ve gittikleri tüm yerlere farkındalıklarını götüren güzel gönüllü insanlar iyiki varsınız, bizim anne babalarımızın sizin gibi insanlara ihtiyaçları var.

Velimizin sözlerine kulak verelim,

21 Mart sıradan bir takvim günü belki de, ama Özel çocuğa sahip anneler babalar için anlamlı bir gün... DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ...

İşte bu ebeveynler, çocuğu doğduktan sonra onun için daha fazla ne yapabilirim?

Sorusunun cevabını asla aramazlar!


Onlar, onun bu hayatta ayakta kalabilmesi, dışlanmaması, topluma kazandırılması, sosyal olması,okuması,arkadaşlarının olması, parklarda her çocuk gibi koşması oynaması, sağlıklı yaşaması, incinmemesi, kırılmaması, okullarda her çocuk kadar değer görmesi, yapamaz başaramaz diyerek eğitim hakkının elinden alınmaması, alaycı cahil bakışlardan ve davranışlardan yara almadan hayatına devam etmesi ve yaşaması, sevgisinin ve masumluğunun insanlar tarafından kötüye kullanılmaması için NE YAPABİLİRİM ?

sorusuna cevap ararlar ve bu sorular cevabını bulana dek, ayakta dimdik kalarak savaşırlar...

Bu savaş yeterince zorken gelin sizlerde Down Sendromunun FARKINDAYIZ diyerek bizlere destek olun.Hayatı kolaylaştırmak, birinin hayatına dokunmak işte bu kadar kolay...

TÜLAY AVAR