İşitme Birimi

Marmaram Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde bulunan MİDİKO İşitme Birimi olarak, işitme kayıplı bebek, çocuk ve ergenlere; cihaz adaptasyonu, dinleme becerileri, alıcı ve ifade edici dil becerileri, işitsel algı becerileri, konuşma becerileri, bilişsel becerileri ile akademik çalışmaları içine alan ve aile merkezli bir eğitim anlayışına sahip özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti vermekteyiz.

Birimimiz Anadolu Ünv Özel Eğitim Bölümü İşitme Engelliler Öğretmenliği alan mezunu Nazlı AKBAŞ, Hacettepe Üniv. Odyoloji Bölüm mezunu Odyolog Ahmet TUNÇ, Anadolu Üniv. Okul Öncesi Öğretmenliği mezunu Nilay KIVILCIM olmak üzere alanında uzman eğitimcilerden oluşmaktadır.

MİDİKO İşitme Birimi'ne başvuran her bir öğrenci;

-Ön değerlendirmeye alınır, işitme öyküsü ile birlikte dosyası açılır.

-Annesi babası başta olmak üzere birincil bakıcılar 90 dakikalık Aile Eğitimi'ni alırlar.

-Öğrenci dil, işitsel algı, bilişsel, sosyal-duygusal, motor gelişimi çeşitli testlerle belirlenir.

-Eğitim planı oluşturulur.

-Her seansa (özellikle bebek ve okul öncesi çocuklarda) anne mutlaka katılır, anne yapılan çalışmaları gözler, eğitimcileri model alarak seanslarda aktif rol alır.

-Aileden evde yaptıkları çalışmaları videoya çekmeleri istenir. Bu videolar ile planan zamanlarda düzenli olarak aile eğitimleri düzenlenir.

İşitme cihazı, koklear implant yada beyin sapı implantı kullanan öğrencilerimizin odyolojik takipleri odyoloğumuz tarafından yapılmaktadır.